top of page

Egyiptom

Egyiptom, minden itt kezdődött!

Egyiptom (arabul مصر, IPA: [misˤɾ], a helyi dialektus alapján [ˈmɑsˤɾ]), teljes nevén Egyiptomi Arab Köztársaság, Észak-Afrikában és Délnyugat-Ázsiában, a Sínai-félszigeten fekvő ország. Az egyetlen olyan afrikai ország, amely szárazföldi átjáróval rendelkezik Ázsiába. Egyiptom tehát transzkontinentális ország, és jelentős hatalom Afrikában és a Közel-Keleten. Egyiptom az egyik legnépesebb ország Afrikában és a Közel-Keleten. A becsült népesség 80 millió fő, és ennek többsége a Nílus folyó partján, és a Nílus-deltában élnek, ami egy 40 000 négyzetkilométernyi terület, ahol az ország egyetlen szántóterülete található. Az ország többi részét a gyéren lakott Szahara sivatag borítja. Egyiptom lakóinak mintegy fele a városokban, mint például a főváros Kairóban, vagy a nagyobb városokban, mint Alexandriában stb. él. Egyiptomban a leghíresebbek ókori monumentális épületei, amik az ország jelképéivé váltak, például a Gízai piramisok és a Szfinx, az ókori egyiptomi civilizáció emlékei. Híresek még az olyan romvárosok, mint Memphisz,Théba, Karnak, Luxor, vagy a Királyok völgye. A turizmus a gazdaság 12%-át teszi ki.

Egyiptom páratlanul varázslatos, titokzatos és kellemes ország. A vörös-tengeri riviéra első osztályú pihenőhelyei garantált kikapcsolódásr nyújtanak!

Nyúljon el a napsütésben a Vörös-tenger partján, élvezze a tengerparti és családi programok legjobbjait. Ha ide látogat, delfinek és dugongok, lenyűgöző tengeri állatok és növények között úszkálhat majd.

Utazzon Egyiptomba és fedezze fel ezt a csodálatos országot!

EGyiptom 1.png
EGyiptom 2.png
EGyiptom 3.png
bottom of page