top of page
  • Szerző képehelloegyiptom

36 kilométeres betonfalat húznak Sarm es-Sejk köré

Betonfallal és szögesdrótos fémkerítéssel védik a turistákat az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyen, a Sínai-félsziget déli csücskén - közölték az egyiptomi hatóságok hétfőn.


A hatóságok azt remélik, újraéleszthetik a turizmust az üdülőhely köré a sivatagban felhúzott 36 kilométer hosszú biztonsági fallal. A városba jelenleg csak négy belépési ponton lehet bejutni, amelyek mindegyikét érzékelőkkel és kamerákkal szerelték fel. Sarm-es-Sejk mintegy 450 kilométerre található a Sínai-félsziget Földközi-tengeri partvidékétől, ahol a szélsőséges iszlamista lázadók tevékenysége összpontosul. "Hatalmas a távolság, ehhez jön a nagyfokú biztonság, amelyet a Sínai-félsziget északi részét biztosító második egyiptomi hadsereg és a Sínai-félsziget déli részét biztosító harmadik egyiptomi hadsereg nyújt" - jelentette ki Háled Fuda, a félsziget déli részének kormányzója újságíróknak. Mint mondta, a városba érkezőket biztonsági kamerákkal azonosítják, a járműveket pedig átvizsgálják.

 

Forrás: https://www.portfolio.hu/short/20210208/36-kilometeres-betonfalat-huznak-sarm-es-sejk-kore-468876?utm_source=hirstart&utm_medium=portfolio_linkek&utm_campaign=hiraggregator

79 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page