top of page
  • Szerző képehelloegyiptom

Botrányt okozott Kairóban egy izraeli és egy egyiptomi sztár közös fényképe

Az egyiptomi színészszövetség felfüggesztette Ramadan tevékenységét az izraeli sztárral ápolt kapcsolata, illetve ennek nyilvánossá tétele miatt.

Botrányt okozott Kairóban egy izraeli és egy egyiptomi sztár közös, Dubajban készült fényképe - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet kedden.


Omer Adam izraeli énekes és a híres egyiptomi sztár (Photo: Instagram )

Mohamed Ramadan népszerű egyiptomi színész-énekes és Omer Adam izraeli popsztár egymást átkarolva készített fényképet az Egyesült Arab Emírségekben, de két nappal később emiatt súlyos retorziókkal sújtották az egyiptomi színészt, noha Izrael és Egyiptom 1979-ben békét kötött egymással.


Az egyiptomi színészszövetség felfüggesztette Ramadan tevékenységét az izraeli sztárral ápolt kapcsolata, illetve ennek nyilvánossá tétele miatt. A színész később megbánó üzenetet küldött egyiptomi rajongóinak:


"Tiszteletben tartom a szövetség döntését, noha egyáltalán nem tudtam, kivel készül a felvétel. Ha tudtam volna, akkor megtagadom a lefényképezésemet" - állította Ramadan.


Nem csak az egyiptomi művészeti hatóságok függesztették fel szerepléseit, hanem a sürgős ügyek kairói bírósága is berendelte tárgyalásra december 19-re. A vád ellene a ynet szerint az, hogy kárt okozott az egyiptomi népnek azzal, hogy egy híres izraelivel készült képet a közösségi médiában nyilvánosságra hozott.


A vihar azután kezdődött, hogy a kép Izraelben a hivatalos arab nyelvű oldalon is megjelent, és feldühítette az egyiptomi internetezőket. Ramadant a közösségi médiában hamarosan elárasztották a haragos üzenetek.


Az egyiptomiakban a több évtizedes béke ellenére is igen mély Izrael-ellenes érzelmek élnek, amit az is jelez, hogy sokan megosztottak egy képet Ramadanról, amelyen az egyiptomi hadsereg egyenruháját viselte, s azt állították, hogy ez ellentmond az Omer Adammal lefényképezett baráti ölelésnek.


Ramadan palesztin zászlóra változtatta Facebook-fiókjának borítóképét, nyilvánvalóan az indulatok lecsillapítása érdekében.

 

Forrás: http://www.ma.hu/kulfold/354940/Botranyt_okozott_Kairoban_egy_izraeli_es_egy_egyiptomi_sztar_kozos_fenykepe




24 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page