top of page
  • Szerző képehelloegyiptom

Egyiptom új charter járatokat indít Olaszországból

A Di Viaggi olasz hírügynökség szerint új charter járatok indulnak Rómából és Nápolyból Marsa Alam üdülővárosba április 1-étől. Előreláthatólag a nyári szezonban heti 22 charter járatot indítanak Olaszország és Egyiptom között.

A három új útvonalon az AirCairo gépei szállítják majd az utasokat. A Bergamo-Sharm El-Sheikh útvonalon március 31-től és Rómából valamint Nápolyból Marsa Alamba pedig április 1-től. Az AirCairo egy alacsonyabb költségekkel dolgozó légitársaság, melyet 2013-ban alapítottak és 60 százalékban az Egyptair a tulajdonosa. 2017 novembere és 2018 decembere között 1,6 millió utast szállítottak, és ezt a számot 20 százalékkal kívánják növelni a nyári szezonban.

A légitársaság a Rómából induló járatai után készen áll arra, hogy más olasz városokból is járatokat indítson Egyiptomba, mégpedig olyan városokból, mint Milánó, Bergamo, Velence, Bologna, Nápoly és Bari. Az úticélok pedig Sharm El-Sheikh, Marsa Alam, Hurghada és Borg El-Arab lesznek.

Az AirCairo jelenleg 40 útvonalon közlekedik menetrend szerinti és charter járatokkal, melyhez 14 repülőgépből álló légiflottát jasználnak. Azonban 2020-ra ezt további három géppel szeretnék bővíteni.

Az olasz hírügynökség szerint az egyiptomi légitársaság számára nagyon fontos Olaszország, ugyanis a 2018-ban Egyiptomba látogató, több mint 11 millió 300 ezer turista közül 421 ezer olasz volt, és ez a negyedik legnagyobb csoport az Európából Egyiptomba látogató turisták létszámából.

 
7 megtekintés0 hozzászólás

Comments


bottom of page