top of page
  • Szerző képehelloegyiptom

Egyiptom egyik tartományában betiltják az egyszer használatos műanyagot

Frissítve: 2019. máj. 21.

Az egyiptomi Vörös-tengeri tartomány kormányzója Ahmed Abdullah tábornok bejelentette, hogy júniustól betiltják az egyszer használatos műanyag termékeket. Ezt a döntést a HEPCA (Hurghada Enviromental Protection and Conservation Association) nevű civil szervezettel együttműködve hozták meg.

Photo by Mohamed el-Shahed / AFP

Az egyszer használatos termékek tilalma az élelmiszer kereskedésekre, éttermekre, kávézókra, húsboltokra, hal árusokra, gyümölcs és zöldség kereskedésekre, valamint gyógyszertárakra vonatkozik és a tilalom vonatkozik a műanyag evőeszközökre, poharakra, és műanyag zacskókra. Ezen kívül a kormányzóság a területén nem fog kiadni engedélyt műanyag zacskók előállítására.

A kormányzó szerint ez a döntés segíteni fogja a veszélyeztetett fajok védelmét és hozzájárul a környezet védelméhez,  mivel így nem jutnak a műanyag termékekből származó mérgező anyagok a környezetbe.

A HEPCA civil szervezet kampányban hívta fel az emberek figyelmét a műanyag termékekből származó veszélyes anyagok környezet romboló hatására. Ezen kívül próbálják a fiatalabb korosztály számára, elsősorban az iskolákban, elmagyarázni a környezet tudatos életmód fontosságát. Ezen kívül az iskolák, búvár központok és a tenger közelében élők segítségével szemét gyűjtési akciókat indítanak a Vörös- tengeri kormányzóság területén.

Az egyiptomi környezetvédelmi minisztérium még 2017-ben indította  az ,,Elég a műanyag zacskókból,, nevű kampányt, melyet az EU is támogat. Ezen keresztül szeretnék csökkenteni az ország műanyag zacskóktól való függését, mely rossz hatással van a környezetre és a gazdaságra egyaránt.

 
26 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page