top of page
  • SzerzÅ‘ képehelloegyiptom

Egyiptom felfüggesztette a Kínai repülőjáratokat

EGYPT INDEPENDENT - Mira Maged cikke alapján

January 27, 2020


Az Egyiptomi Utazási Irodák szövetsége által közzétett hivatalos nyilatkozatban bejelentették, hogy Egyiptom a halálos koronavírus kitörése miatt felfüggesztette az összes repülőutat Kínából vagy Kínába.


A kínai kormány szerint több mint 80 embert ölt meg és több mint 2000 fertőzést okozott a Wuhan városából származó koronavírus Kínában.

A nyilatkozatban kijelentik, hogy az egyiptomi turisztikai helyszíneken - ideértve Hurghadát, Sharm el-Sheikh-t és Aswanot - a kínai utazási irodák által lefoglalt összes utat elhalasztják.

A Kulturális Turizmus Marketing Bizottság tagja, Mohamed Fathi elmondta a Borsa News-nak, hogy Egyiptom körülbelül 24 egyiptomi utazási irodát foglalkoztat a kínai piacon, amelyeknek e kitörés miatt jelenleg kihívásokkal kell szembenézniük.

Körülbelül 30 000 kínai turista kirándulását, akik ellátogattak volna Egyiptomba a téli szezonban, törölték.



Fathi nyilatkozata szerint 2020-ban Egyiptom 150 000 kínai látogatót fogadna

Hangsúlyozva, hogy a nemzetközi jog nem segíti az egyiptomi utazási társaságokat a visszavont utazások pénzének visszatérítésében, Fathi aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy ez feszültségeket okozhat Kína és Egyiptom között, jelentette a Borsa News.

Fathi sürgette az egyiptomi kormányt, hogy támogassa ezeket a társaságokat azáltal, hogy nem szünteti meg a lemondási szankciókat, amelyek előírják számukra, hogy a foglalás értékének 20 százalékát fizessék be.


Az Egyesület igazgatósági tagja, Oszama Mounir úgy véli, hogy ez a lépés negatív hatással lesz a turizmusra, megjegyezve, hogy a kínai utazások bevétele körülbelül 10 százaléka az Egyiptom turisztikai jövedelmének.




Az egyiptomi Egészségügyi Miniszter, Hala Zayed egy ellenőrző túrán vett részt a Sharm el-Sheikh repülőtéren, megerősítve, hogy Egyiptomban eddig nem diagnosztizáltak ilyen esetet.

Gondoskodott arról, hogy a minisztérium megtegye az összes alapvető óvintézkedést abban az esetben, ha a vírust Egyiptomban is felfedezik.

A miniszter emellett kiadta az irányelveket a vírus kezelésével kapcsolatban, figyelmeztetve a tüneteket hordozó utazókat, hogy azonnal fedjék el arcukat maszkkal, és induljanak a legközelebbi kórházba.


Shi Yuewen kínai kulturális tanácsadó 2019 júniusában megemlítette, hogy 2018-ban közel fél millió kínai turista járt Egyiptomban.


105 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page