top of page
  • SzerzÅ‘ képehelloegyiptom

EGYPT TODAY-Exkluzív hír: Egyiptomban 40 múmiát fedeztek fel egy temetőben Tuna el Gebelb

Khaled Anany régészeti miniszter 2018. február 24-én szombaton bejelentette, hogy elkezdték a feltárását nyolc síremléknek, amelyekben mintegy 40 koporsót találtak fáraó papjainak múmiáival és több mint 1000 Ushabti szobrot a Tunah el-Gebel területén Minya kormányzóságban. By: Angy Essam Sun, Jan. 27, 2019


CAIRO - 2019. január 27.: A Minya kormányzóságban található Tunah el Gebel terület azok közé a régészeti lelőhelyek közé tartozik, amelyek rengeteg ősi egyiptomi kincset tartalmaznak, amelyeket még nem tártak fel.

Az EGYPT TODAY Exclusiv a Tuna el Gebelben található, 40 múmiával rendelkező ősi temető felfedezését tárja fel, mielőtt hivatalosan bejelentenék február 1-jén és 2-án. A temetőben férfiak és gyermekek múmiái vannak, mindegyikük nagyon jó állapotban.

Khaled Anany régészeti miniszter már korábban, 2018. február 24-én szombaton bejelentette nyolc síremlék felfedezését, amelyekben mintegy 40 koporsót találtak fáraói papok múmiáival és több mint 1000 Ushabti szobrot Tuna el-Gebel területén Minya kormányzóságban. A sírok tele voltak ékszerekkel, kerámiákkal és fáraói tégelyekkel.

Anany ezt a felfedezést az utóbbi idő egyik legnagyobb és legjelentősebb régészeti felfedezésként írta le, mert dokumentálja az ókori egyiptomiak életével kapcsolatos jelentős kérdéseket Minyában több évszázaddal ezelőtt.

Ezeknek a síroknak a legjelentősebb leletei: egy aranymaszk, koporsók, múmiák és szobrok voltak. Az egyiptomi régészeti miniszter hozzátette, hogy kemény munka lesz Tuna el Gebel összes kincsének feltárására. Kiemelte, hogy ennek a felfedezésnek az egyik fő jelentősége, hogy egyiptomiak tették.

Ezekőtt a Kairói Egyetem régészei 2017. május 13-án szombaton fedeztek fel a Tuna el-Gebelben 18 nem királyi múmiát. Temetkezési aknákat találták a területen, az aknák számos múmiát tartalmazó folyosóhoz vezettek. Ez a felfedezés volt az első emberi nekropolisz, melyet Közép-Egyiptomban találtak ilyen sok múmiával.

A Mallawi városhoz tartozó Tuna el-Gebel volt Khmun necropolisa a görög és római kori műemlékek, valamint a késő középkor emlékei alapján. A környék Akhenaton határterülete, a sólyomok, a páviánok és az ibises katakombái, valamint a Petosiris és Isadora sírjainak területe.

Tuna el-Gebel falu számos régészeti síremléke híres, ami nagyban hozzájárult a régészeti és turisztikai élet újjáélesztéséhez az arab és a külföldi turizmus újbóli elindításához. Tuna el-Gebel Al Minya kormányzóságában található régészeti falu, a környék lakossága több mint 20 000 fő.

Tuna el Gebel az fáraók korában " Towns"-nak nevezték, később a római korban "Tahnet"-nek. Mindkét név jelentése az áldás vagy az árvíz.

A Tuna el-Gebelt ókori egyiptomi, görög és római kori temetőnek tartották, amely számos fontos műemléket tartalmaz, köztük Isadorának - a szerelem mártírjának sírja és kápolnája, amely a görög-római korszakból származik.

A Tuna el-Gebel a görög korszakból származó Petosiris pap sírját és az arab irodalmi dékán Taha Hussein-i villáját is magába fohglalja, sok olyan régészeti lelőhely létezésén túl, amelyet még nem fedeztek fel.









 
8 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page