top of page
  • Szerző képehelloegyiptom

Hawass visszatért egy 2 napos látogatásról az Orosz Föderációba


FILE - Zahi Hawass egyiptológus

Zahi Hawass egyiptomi régész médiatanácsadója, Ali Abu Dashish bejelentette, hogy Hawass kétnapos látogatás után tért vissza az Orosz Föderációból, amelynek során előadást tartott az egyiptomi turizmus népszerűsítése érdekében, és aláírta „A piramisok varázsa” című könyvét, amely orosz nyelven is megjelent.


A látogatás során Hawass találkozott az orosz kulturális miniszterrel, és beszélt a közelmúltbeli régészeti felfedezésekről Egyiptomban, valamint Abdel Fattah El-Sisi elnök nagy érdeklődéséről az egyiptomi régiségek iránt. Hawass beszélt Egyiptom számtalan múzeumáról.


Abu Dashish csütörtöki sajtónyilatkozatában cáfolta, hogy egyesek a közösségi médiában terjesztik Hawass utazási tilalmát, hangsúlyozva, hogy jogi intézkedéseket hoznak a hamis információkat hirdetőkkel szemben.


Számos közösségi média felhasználó visszhangozta azokat az állításokat, miszerint Hawass részt vett egy a régiségek illegális feltárásának ügyében, amelyben Hassan Ratib üzletembert és Alaa Hassanein volt képviselőt vádolják.

 

forrás: https://www.egypttoday.com/Article/4/105592/Hawass-returns-from-a-2-day-visit-to-the-Russian

66 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page