top of page
  • Szerző képehelloegyiptom

Kézi: a magyar fiúk nem bírtak Egyiptommal az U19-es vb-n

Végig az eredmény után rohant, és kissé meglepő vereséget szenvedett a magyar válogatott a Szkopjéban zajló fiú U19-es kézilabda-világbajnokságon Egyiptom gárdájától. Kárpáti Krisztián csapata 31–24-re kapott ki az afrikai együttestől, a korábban kiharcolt továbbjutás ellenére sok szempontból javulnia kell a magyarok játékának, ha sikerrel akarják venni a nyolcaddöntőt.

Kárpáti Krisztián tanítványai ezúttal vereséget szenvedtek a szkopjei U19-es vb-n • Forrás: MKSZ

A regnáló Európa-bajnoki címvédő svédek elleni egygólos vereség után hétfőn újabb komoly ütközet várt a magyar ifjúsági fiúválogatottra az észak-macedóniai U19-es kézilabda-világbajnokság csoportkörének zárómérkőzésén. Kárpáti Krisztián legénysége azzal a tudattal állhatott az egyiptomiak ellen vívandó párharc elé, hogy már biztosan továbbjutott a B jelű kvartettből, csupán az nem volt tiszta, hányadik helyen teszi ezt. Az afrikaiak szintén hat ponttal álltak négy mérkőzést követően, vagyis ki-ki csatára lehetett számítani.


Az egyiptomiak nem is okoztak kellemes meglepetést, már a mérkőzés első perceitől kezdve koncentráltan és pontosan kézilabdáztak. Magukhoz ragadták a vezetést, és sajnos a mieinknek nem sikerült visszavenni azt az első játékrészben. Az afrikaiak mozgékony irányítója, valamint átlövői nagyon hatékonyan játszottak, próbálkozásaik 76 százalékából gól született, ráadásul 19, ami túl sok, tekintve, hogy a második félidő még csak ezután következett. Óriási különbség alakult ki a kapusteljesítmények között, hiszen Abdelrahman Mohamed Homayed valósággal megbabonázta a magyar dobókat, akik közül a „leghatékonyabb” Bognár Alex is csak háromig jutott. A mieink részéről viszont sem Nagy Benedek, sem Győri Kristóf nem tudott igazából hozzászólni az afrikai bombákhoz. Ennek köszönhetően háromgólos hátránnyal, és egy rakás kapott góllal vonulhattak szünetre Kárpáti Krisztián tanítványai (14–19).

A szünet után újult energiákat mozgósított a magyar együttes. Nem mellesleg Győri Kristóf várva várt bravúrjai is megjöttek, így mieink szépen lassan felzárkóztak az ellenfélre, de utolérni őket nem sikerült. A junior-világbajnokságon bronzérmet nyerő afrikaiak túl sok könnyű, lerohanásos gólt szereztek, és irányítójuk, a fürge léptű Ahmed Hesham Elsayed tarthatatlannak bizonyult a magyar védőknek. Hiába sikerült a második félidő első hat percét kapott gól nélkül kihúzni, mert a magyar csapat így sem érte utol riválisát. Az utolsó tíz percre fordulva négygólos hátrányban próbálkozott valahogy fordulatot csempészni az összecsapásba, de ma nem igazán lehetett lelassítani az egyiptomiak lendületét. Sőt, a végére kiütésszagú vereség kerekedett abból, hogy a mérkőzés hajrájában talán lélekben nem voltak topon a mieink. Az összecsapást Egyiptom nyerte 31–24-re, de mindkét csapat továbbjutott.

 
12 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Comments


bottom of page