top of page
  • Szerző képehelloegyiptom

Kairó meghackelve


10 trükk, ha kevés pénzből szeretnéd élvezni a várost


Akár egy kairói vagy a hónap végén, akár egy látogató szűkös költségvetéssel - ne félj, Kairóban rengeteg érdekes és szórakoztató dolog van amit kipróbálhatsz akkor is ha nem egy bőröndnyi pénzzel érkeztél.


1.Ebédelj vagy vacsorázz úgy, hogy közben a piramisokat nézed és bomba fotókat készítessz ....… a Pizza Hut-ból.




Őrület de igaz. Ha ebéd / vacsora közben ezt a csodálatos panorámát szeretnéd látni, de el szeretnéd kerülni a túlságosan magas árakat egy szálloda éttermeiben, akkor ne keress tovább a Piramisokhoz legközelebbi Pizza Hutnál.....

Ennek a népszerű láncnak az étterme a 2. emeleten található (a KFC felett), és kültéri erkéllyel is rendelkezik, ahonnan a város egyik legjobb kilátása nyílik.

A nap folyamán az ókori óriások teljes dicsőségükben láthatók, éjjel pedig szemtanúja lehetsz a Sound & Light Show alatt kigyulladó fényeknek.




2., Mártózzon meg Kairó Óvárosának hangulatában, mely UNESCO Világörökség része - ingyen




Iszlám Kairó, Kopt Kairó, Moez utca, Khan el Khalili Bazár … ezek a nevezetességek és környékük alkotják együtt a történelmi óvárost, melyet az UNESCO Világörökségi helyszínné nyilvánított.

Sétálhatsz az utcákon és beléphet évszázados mecsetekbe és templomokba (mint például Ibn Tulun és a Hanging Church) ingyen.

Bebarangolhatod a Khan el Khalili bazárt ahol az "ablakmélyedés-üzletekben" vásárolhatsz is (valójában rendkívül kedvező árú dolgokat kapsz ha jól tudsz alkudni). Sötétedés után igazán elbűvölő látvány.

. A Moez utcán végigsétálva a gyönyörű építészeti megoldások látványa és éjjeli kivilágítása szintén nem kerül semmibe de kötelező program, függetlenül attól, hogy helyi vagy turista vagy.




Megjegyzés:

Mivel ezek a helyek gyalogosan nem mind vannak közel egymáshoz, ezért érdemes egy napot szentelni a kopti Kairónak és a „Mogama'a El Adyan” -nak (a vallásközi komplexumnak, ahol a Ben Ezra zsinagóga is található), és egy másik napot az iszlám Kairónak .

3. Utazz a városban Swvl vagy Uber Bus segítségével - vagy akár metróval.





Ha nem szeretnéd költségvetésed nagy részét az Überre, Careemre vagy taxikra költeni, és ha a mikrobuszok nem pontosan ott vannak ahonnan utazni szeretnél akkor ott van a megbízható, mindig olcsó metró. Üres? Nem, de megfizethető. Ráadásul a nőknek is van saját kocsijuk.

És azokban a városrészekben, amelyekre nem jár metró?

Nézd meg az Swvl és az Über buszt. Különböző vonalaik vannak Kairó minden pontjára és olcsóbban, mint a szokásos Uber vagy fehér taxi.


4, Belvárosi " kaja dömping"





Éhes vagy de nem akarsz vagyonokat költeni ételre?

A belváros a válasz mindenre!

Kairó belvárosa rendkívül kedvező árú, változatos, több fogásos ételekkel várja a vendégeket. Vagy egyetlen helyet keresel ahol jóllakhatsz? Ebben az esetben Abu Tareket javasoljuk, ahol 10 EGP-ért (200 Ft kb.) a kosharytól úgy érzed egy egész évre jól laktál.

Esetleg járhatsz utcai árusról - utcai árusra, többet is kipróbálva. Ezek többsége névtelen, de mindegyik tucatnyi boldog ügyfelet táplál napról napra.



A belvárosban található "büfé kocsik" (inkább szekerek) , élelmiszer árusok és a " kis luk a falban " típusú éttermek kínálta választék: kebda és sogoq (máj és kolbász), hawawshi, feteer, fuul & taameya, kabab… és még sok más.

Vannak olyan helyek is, mint a „Fasahat Somaya”, amelyek naponta csak néhány órára nyitnak ki és a vendégek azt eszik, amit Somaya hatalmas adagokban főzött aznap estére. Ha jóllaktál jöhet az esti desszert: olcsó shisha-val és egy csésze teával üldögélhetsz, beszélgethetsz a belvárosi mindenütt jelen lévő olcsó, járdát teraszként használó kávézókban. 5. Csatlakozz egy futó csoporthoz, hogy összekapcsold a testmozgást és a város felfedezését.

Ez azért csak edzettebbeknek javasolt......





Ha olyan ember vagy, aki szereti edzőterem helyett szabadban edzeni, akkor gondolkodj azon, hogy csatlakozol egy olyan csoporthoz, mint a Cairo Runners.

Rendszeresen csoportos futásokat szerveznek Kairó és más egyiptomi városok különböző területein, ahol mindenki péntek reggel összegyűlik a találkozóhelyen, és különböző távolságokat futhat.




Az utcák általában a napközben pénteken üresek, és ezeken a futásokon való részvétel ingyenes. Különféle futási programjaik vannak, mint például a kizárólag női versenyek de van egy éves maraton is.



6. Shisha, tea és kilátás a Moqattam-hegyről



Ahelyett, hogy egy másik drága kávézóba mennél, ha legközelebb forró italra és shisházásra vágysz, próbálj felmenni a Moqattam hegyre.

A tetején nemcsak az egyik legjobb kilátás nyílik a városra, hanem

hihetetlen hanyagul szétszórva műanyag asztalok és székek vannak felállítva a sziklákra, és találsz ott valakit, aki szívesen hoz neked shisha-t és készít egy teát vagy kávét hozzá.




7, Kapcsolódj ki egy felucca-n





Ez egy jó lehetőség, ha kis csoportal vagy, mert megfizethetőbbé teszi. Egy óra a Dokdok-i feluccában 200 EGP-t (kb 4000 Ft) de ez még alkudható is. Tehát alapvetően 200 EGP-ot (plusz borravaló!!) oszd el a csoport tagjai közt és mindjárt kedvező az ár.. Hozhatsz saját ételeket, innivalót is és csak ellazulsz, élvezed a látványt távol a tömegektől és a szokásos turisztikai helyektől.


8. Fedezze fel az összes rejtett kis üzletet, művészeti helyszínt és véletlenszerű gyönyörű helyeket Zamalekben





Zamalek egyike azon kevés Kairói kerületnek, amely ideális gyalogos felfedezésre.

A parkolás rémálom ugyan de Zamalek teli van olyan apró pillanatokkal és titkos helyekkel amiket egészen bizosan elszalasztassz ha autóból próbálod megnézni.


Az egész Zamalek-sziget gyalogos bebarangolása a nap nagyobb részét igénybe veheti ha kéyelmesen a saját tempódban fedezed fel. Ne hagyjuk ki a vintage és antik üzleteket, lépjünk be a művészeti galériákba, lessünk be a villákba amik különféle nagykövetségeknek adnak otthont. (amit a hatalmas kapuk és útzárak mögött találsz, az az)



9, Wadi Degla




Ez nagyszerű lehetőség a kutyatulajdonosok számára. Ha valami másra vágyik, máshol szeretne lógni kutyájával és barátaival, akkor teljes grill- piknik túrázási és chill out-napot tarthat a Wadi Degla Protectorate-ban.

Ez a sivatagi sziklás hegyek völgye autóval érhető el, de ha odaértél , gyalogosan túrázhatsz / biciklizhetsz / felfedezhetsz.

A belépőjegy 3 EGP (5 EGP külföldiek számára), és minden féle élelmet, játékot, sporteszközt elhozhatsz amire napjainkban szükséged van, vagy szükséged lehet. Viszont ne feledd, hogy nincs fürdőszoba vagy víz!



10. Azhar Park




Egy másik lehetőség piknikre és kikapcsolódó - napra, de ez egy valódi * zöld * parkban van, nem pedig a sivatagban.

Csodálatos panorámás kilátás nyílik a városra, ezért próbálj naplemente környékén ideérni.

Próbáljd meg elkerülni a hétvégéket, mert szép időjárási viszonyok esetén túlzsúfolódik (nyilvánvalóan kerüljd az ünnepeket is).

Ha nem szeretnéd a saját ételedet fogyasztani, akkor a parkban több étterem kávézó közül választhatsz .

A jegyek 10 EGP egyiptomiak számára és 15 EGP külföldiek számára (kivéve hétvégén, amikor a jegy 20 EGP külföldieknek).



445 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page