top of page
  • Szerző képehelloegyiptom

33 millió éves Kristályhegy Egyiptomban



" A Crystal Mountain” - Kristály hegy a világ egyik legritkább hegye, különféle kristályokkal teli. A Fehér sivatagban, a Farafra-oáztól 120 km-re és a Bahariya-oázáktól 160 km-re található , ahol több mint 12 kristálytípus látható külön csoportokban és ezek együtt alkotják a hegyet..


A Kristály hegy - amit hívnak a sivatag ékszerének is - túlnyomó részt kvarckristáylok alkotják amik csodálatosan szikráznak a napsütésben.

Az egyik legszebb hegy a világon, egy kis boltív a sziklában úgy néz ki mint egy sivatagban felejtett korona amit ezer különböző ékkő díszít. Minden kincsvadász ilyen helyről álmodik.

Ez a csodás látványosság ami egy szép tájban helyezkedik el természetesen vonzza a helyieket és a túristákat is





Néhány évtizeddel ezelőtt ezt a természeti látványosságot véletlenül találták meg.

A helyi lakosok már évek óta használják útépítésekhez. Amikor a kutatók rádöbbentek a hely egyedülállóságára azonnal védelem alá helyezték. Manapság kihagyhatatlan megállója minden Fehér sivatagi túrának.




A Kristály Hegyről általában azt gondolják, hogy egy hatalmas hegy ami a sivatag fölé magasodik és nagyon meglepődnak amikor meglátják a valóságban.

Mivel ezek a kincsek mindenki számára szabadon hozzáférhetőek sajnos a túristák és a helyi lakosok is szívesen gyűjtenek belőle emlékül. A helyi idegenvezetők is azt gondolják, mi baj lehet ha elvisznek néhány követ magukkal??

Így sajnos, nagyon hamar le fogják rombolni ezt az egyedülálló, csodás helyet.


A Kristály hegy minden településtől távol esik, gyalogosan nem megközelíthető. Meglátogatása helyismeretet igényel, ne induljon senki önállóan megkeresni, jelentkezzen be egy speciálisan ide szervezett túrára!


Forrás: Archaeology - world.com

308 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page