top of page
  • Szerző képehelloegyiptom

Nefertum Isten a Szakkarai leletből

A Nefertum isten faragott szobrát csütörtökön tárták fel Szakkara nekropoliszában egy épségben fennmaradt koporsók csoportja mellett, amelyről az Antikvitási és Idegenforgalmi Mminisztérium szombaton további részleteket fog elmondani.

Musztafa Waziri, az Antikvitási Tanácsnak a titkára felfedte az isten bronz szobrát, amely a 26. dinasztia koporsói mellett hevert. Waziri elmondta, hogy a szobor egyike azoknak, amelyeket a misszió az ásatási munkák során talált egy 11 méter mély temetkezési aknában. A szobrot szombaton mutatják be a bejelentés során.

A szobor bronzból készült, féldrágakövekkel: vörös achát, türkiz és lapis lazuli van kirakva. 35 centiméter magas, az alapjába tulajdonosának neve, "Badi Amun" van gravírozva, aki a 26. dinasztiából származik. Két hete 27 sértetlen és lezárt koporsót tártak fel két temetkezési aknában.

 

forrás: http://english.ahram.org.eg/NewsContent/9/40/386410/Heritage/Ancient-Egypt/Statue-of-god-Nefertum-unearthed-in-Egypts-Saqqara.aspx?fbclid=IwAR2_WNLwAlIVv6FGtvJVfJfO-ZDs5QMlxD6S709z5xA3Z1hyKabOYI5Usp4

69 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page