top of page
  • Szerző képehelloegyiptom

Tökéletes választás: Egyiptom

Nem csak a nyári időszakban, de a hidegebb hónapok alatt is szívesen utazunk messzi tájakra. Az úti cél sok esetben egzotikus helyszín, ám a távolság komoly visszatartó erő lehet. Mi lehet a megoldás? Egyiptom, hiszen még mindig ez a legközelebbi és a legolcsóbb egzotikus ország.



Lenyűgöző helyszíneken barangolhatunk ha Egyiptomba visz az utunk. A leghíresebb és leglátogatottabb piramis-komplexum Gizában található, és az egyik legjelentősebb ősi emlék Luxor, amely a Nílus nyugati partján nyújt felejthetetlen látványt. Ha itt járunk, megcsodálhatjuk a Királyok völgyét, a Memnón-kolosszusokat, Hatshepsut király templomát vagy az alabástrom műhelyeket. A Nílus keleti partján a karnaki templomegyüttes fogad minket, ám ha különleges látnivalóra vágyunk, akkor keressük fel Dendera városát, amely mellett Hathor és Horus istennő temploma áll.

Golf és merülés

A világ leghíresebb és legkedveltebb búvárhelyei közé tartozik a Vörös-tenger térsége, kölönösen Hurghada. Érdemes megismerni Marsa Alam térségét is, amely kedvező fekvésének köszönhetően a téli időszakban is nagyon kedvelt búvár terület. A kristálytiszta tenger csodálatos víz alatti világot rejt. Hasonlóan népszerű sport Egyiptomban a golf: a gizai piramisok közelében lévő Geriza Sport Club és Mena House golfpálya már a XIX. század vége óta fogadja a golfozókat. Jelenleg közel 20 top golfpálya működik az Egyiptomban.



Kulturális feltöltődés

Fedezzük fel a gyönyörű kerteket és parkokat, mint például az alexandriai Montazah kertet, vagy Kairóban az Al-Azhar parkot. Sétáljunk a Nílus partján, és vacsorázzunk egy bájos úszó étteremben, ismerjük meg a helyi bárokat, klubokat, vegyünk rész egy yacht partin vagy épp egy elő show-val gazdagított vacsorán. A kulturális élet is kiemelkedő: rendezvények, kiállítások, fesztiválok és nemzetközi zenei előadások várnak ránk.

 

159 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page